Dešná srpen 2009

04.09.2009 13:30

Dešná 28.8 a 30.8.2009

 

A opět je tu výprava na námi oblíbený revír Dešná.Bohužel z našeho týmu jsme se vydali  já Ali a Fredy.Je to škoda, že nás naši spolubojovníci nepodpořili.

Je pátek čtyři hodiny odpoledne , už vykládáme věci z auta u rybníka taková hromada náčiní a krmení na jednu noc, říkali si rybáři co nás sledovali, ale sami se divíme co všechno musíme mít.To se nám ani na loď nevejde říkám Fredymu, ten jen mávne rukou a prohlásí tak pojedeš dvakrát.

Všechny slušný a oblíbený místa byly obsazeny,ale s tím jsme počítali takže jsme měli tak trochu jasno kde by jsme se utábořili.Nejprve jsme si jeli prohlídnout námi vybrané místo.Po příjezdu na místo se nám moc líbilo je tady mělčina hloubka od 1 do 2 metrů což se nám bude v tomto počasí hodit.Zaskočili jsme se zeptat sousedů kteří seděli o místo vedle cirka tak 50 metrů.Zjistili jsme , že jsou to naši braťja  ze Slovenska .Po tom co nám řekli,že chytli pouze dva kapříky a to do 50cm jsme se zarazili, ale naopak to byla výzva jim ukázat, že se tady v těch místech kapr dá chytit.Takže rychle na loď a hurá pro náš vercajk.

Naloženo, vyplouváme zpět jen co složíme věci na břeh, domlouváme místo, kam umístit tyčovku kterou nám zapůjčil Mishak tímto děkujeme.Naše volba byla na hranu koryta a přechodu do mělčiny hloubka 1,9m.Po umístění tyčovky začínáme silně krmit 30 kg partiklu 2 kg kukuřice pár našich speciálních zmrzlých vnadících koulí asi půl kila halibutek.Za tuto jednu noc a den jsme zkrmili celkem 80kg krmení někdo si řekne, že to je moc, ale nám se to vyplatilo.První záběr na sebe nedá dlouho čekat a první kapr 70+je na břehu.Už v té chvíli jsme si říkali, že by jim mohlo chutnat.Takže jsme jim to tam servírovali, ale bohužel mě se nedařilo udělat pořádnou jízdu z toho plyne,že Fredy  do 1hodiny do rána vytáhl 10 kaprů a jednoho lopaťáka na 20 boilies.Kapříci byli jeden jako druhý vše se pohybovalo 70+ až na jednoho který měl 81 a10,5kg. Už mě nebylo jasný co je špatně?Stejná nástraha,místo.Musím něco změnit a tak zkouším šílenou kombinaci sladké vanilky a pepřového dipu.Posílám to asi 5 metrů od krmného místa je jedna hodina ráno a signalizátor na mém stojanu se rozezvučel.V duchu si říkám no konečně po těch potazích pořádná jízda.Po záseku zjištuji,že se nejedná o kapříka , ale kapra.Po patnáctiminutovém boji se nám ukázal krásnej 10,5 kg kapr.

A v tu chvíli se něco změnilo.Ani jeden z nás nechápal co se děje, protože záběry začaly chodit jen mě a Fredy neměl vůbec nic a tak to bylo asi do 11 hodin dopoledne.Podařilo se mi zdolat asi 8 kaprů všichni  70+  z toho největší 11,5 , 11 a 10,5 kg.

Kolem jedenácté předvedl i mistrovské dílo Fredy, když zapřáhl 11kg kapra , který 20 minut odolával.Kapr byl neúnavný bojovník i Ferdíka už boleli ruce, asi 6 až 7 výpadů, při každém výpadu poodjel od břehu 50metrů no prostě nádhera krásnej souboj a ještě hezčí ryba.

Jenže se nám přiblížila druhá hodina odpoledne a my už přemýšlíme nad tím kdo to za nás sbalí a odveze.Čeká nás nejhorší část výpravy.

  Mezitím nás pobavili kluci co chytali skoro naproti nám, kdy po záběru zřejmě od kapra se ozvalo žbluňk a prut teleskop si to frčí po hladině.Jeden z nich prohlásil „ALE JÁ TAM NEBUDU SKÁKAT“. V ten okamžik jsme se váleli smíchy až mě musel Fredy okřiknout.Vole nech toho nebo na nás přijdou, ale to se opravdu nedalo.Aby to nebylo vše tak jeden z nich rychle stáhl prut s tím, že ho přehodí a zachytí, jenže co čert nechtěl při náhozu to hodil na strom a už jsme se smíchy váleli znovu.Tímto se klukům omlouváme, ale opravdu nás to pobavilo.

Je pět hodin a už máme sbaleno.Jdeme se ještě rozloučit za chalanmi ze Slovenska a ty nám opět vyrazí dech tím, že vlastně zůstaly u těch dvou kapříků co měli v pátek dopoledne.A tak se nad nimi Fredík smiloval a věnoval jim pár našich specialit snad se jim podařilo něco chytit.

Tato výprava byla velice vydařená  vytaženo 26 kaprů a 3 cejni  z toho se pět kaprů dostalo přes 10 kg další čtyři měli 9kg a kousek  a ostatní se pohybovali mezi 7 a 8,5 kg což byl krásnej průměr a mile nás překvapil.

Letos se zde ještě jednou ukážeme na ukončení sezony doufám, že se nám zadaří stejně a mohlo by ještě lépe třeba něco přes 13 kg, ale uvidíme  zdravím všechny fandy rybaření.

A třeba někdy u vody          A L I  .