Osobáček

02.10.2009 16:13

Tato výprava byla plánovaná dlouho dopředu. Pár dní před námi se tomuto místu věnoval kamarád a mohl se pochlubit opravdu krásnými rybami od 10 do 16kg. Což nám dávalo plno elánu a naději na pěknou a úspěšnou výpravu. Krmnou kampaň jsme zahájili v úterý a to dávkou cca 60kg partiklu a kilem boilie. Jezdili jsme krmit každý den a krmili jsme ve 4 a 11m až do dne lovu.

Přišel čtvrtek a já se nemohl dočkat. Rychle z práce ,naložit auto a k vodě.Hary ze STORM CARP(https://carpstorm.webnode.cz/)  dorazil  přesně ve smluvenou hodinu a vyrážíme.Vše probíhá bez problému a v 18 hodin jsou pruty ve vodě a my popíjíme  u chatky pivko.Počasí je perfektní, mírný vítr a déšť snad přimějí místní kapry k nějaký aktivitě.Rychle se stmívá a my netrpělivě čekáme na nějakou akci.Je 21 hodin a Hary má jízdu. Konečně. Ryba jde ke břehu lehce tak nečekáme žádného obra.Ale ,jak jen ucítila břeh následuje obrat  a monstrum vyráží na volnou vodu. Bohužel to Hary nečekal a nedaří se mu utlumit výpad. Vše to končí utrženým návazcem.Ten večer jsme se už žádné akce nedočkali a jelikož nám to řád nedovoluje jinak. Ve 22 hodin balíme.

Ráno už od půl šesté chystáme vše co jen bude potřeba na ranní nához. Avšak nevnadíme ať má ryba potřebu hledat. Hary navštěvuje místnost kam i král chodí sám a v tu chvíli má opět jízdu. U prutu jsem první, ale sekám do prázdna. Škoda.  Hary ihned chystá na další nához peletku a svoje boilie. V tom se přilepí svinger druhého prutu pod blank a ohýbá se špička. Naviják div nehoří.  Přisekává ,   ale tah nepovoluje. Honem do lodi ,  kamarád Ondra nasedá k veslům a vyjíždějí na volnou vodu. Rybu zdolávají zhruba po pěti minutách a v obličeji Haryho je vidět spokojenost. Je to krásný šupináč 84cm a 10,5kg. Po čas lovu jsme se rozhodli vnadit jen poloviční dávkou a po odeznění ranních záběrů. Odpoledne přijíždí zbytek STORM teamu a Kančik z REVIVAL CARP teamu a pár kamarádů. V ohni je teď dvanáct želízek a mnoho nástrah od různých výrobců na různých montážích. Počasí se zlepšilo,teplota stoupla a vylezlo sluníčko. Toto asi nebude pro ryby tak ideální. Ale přijeli jsme relaxovat tak nám to zas tak nevadí. Do večera je klid tak snad ráno ukáže.

Ráno to letí do vody přesně v šest. Pruty jsou ve vodě a my čekáme na opakovačku včerejšího ráno. Kdo bude dnes na řadě? Opět Hary, ale bohužel i dnes první záběr neproměňuje a ryba mu řeže o kameny návazec přesně v půlce. Smůla jak trám. Dopoledne dostává jen Tom jednoho násadka a až do večera je utrum. Ani po západu slunce voda neožívá, ale i tak zas Hary dostává záběr. Avšak na konci montáže visí jen krásný, 41cm dlouhý, karas.

Je tu poslední ráno naší výpravy a zhruba tři hodiny lovu pro mě. Mám tedy co dělat abych udělal záběr. Fluo pavoučka a halibutka to bude to pravé. A na druhý prut jistota nadlehčená kuku. Je něco kolem půl sedmé a svingr se mi lepí k prutu. Na nic nečekám, beru prut do ruky a přisekávám. Je to tady , ryba vyráží k přítoku a podle tahu to nebude junior. Zničeho nic se uvolňuje vlasec a já nechápavě koukám na ostatní. Uzlík?Háček?Obratlík? Ne kapr jel hlavou po dně , až se mu podařilo předřít o kameny návazec.  Zklamání střídá ještě vetší chuť a naděje povodit si rybu. Ihned navazuji a montáž letí do 11m hloubky. Neuplynulo snad ani deset minut a situace se opakuje. Avšak cívka letí o něco rychleji. Sekám. Cítím tupý tah a velím do lodě. Je to mžik a jsme nad rybou, která nedá ani metr zadarmo. Zdá se to jako věčnost. Jen co dostávám šokovku na cívku ryba zabírá a jsme tam ,  kde jsme byli. Boj je dlouhý a já začínám chápat, že půjde o nový osobák. Na hladinu vychází pár bublin a tah polevuje. Okamžitě toho využívám ve svůj prospěch a zabírám. Na hladinu se vyvalil krásný šupik.  Hary neváhá a už ho má v podběráku. Krásná spolupráce….. Díky Hary. Je tááám nese se údolím. Nemohu se dočkat až přirazíme ke břehu. Bude to konečně 10+?! Podložka,polít rybu a podložku,vyndat háček a jde se měřit. Krásných 81cm a váha. Jo,je to tam.10,5 kila po odečtení podložky. Z týhle těžký svazovky, kde kdosi řek, že kapři se dají spočítat na prstech jednoho člověka, mě to těší dvojnásob. Následuje focení a pak už jen pouštím rybu do její domoviny.Díky ,díky…..

Tento den jsem už ani neměl potřebu znovu nahazovat. Úkol výpravy byl splněn. Blíží se čas odjezdu. Loučíme se s kamarády a odjíždíme k domovu.Čeká nás týden pracovních povinností a pak znovu na ně .

 

                                                                                                                                                                                                                    Petrův zdar Mishak