Víkned na oblíbené vodě

15.09.2012 08:34

Ahoj všichni sportovní rybáři

Tak se nám přiblížil víkend, který jsme plánovali již měsíc dopředu. Jen co  Mirek skončí v práci naložíme naše nářadíčko  a vyrážíme na naši oblíbenou svazovou vodu. Ikdyž nás meteorologové straší bouřkami a častým deštěm, nás nic neodradí. A proto neváháme a rychle skládáme věci do auta a hurá k vodě.

Skládání věcí do lodě je opravdu puzzle, protože nám věcí přibývá a loď je pořád stejně malá. Naštěstí nás zachraňuje kamarád, který nám půjčil ještě jednu loď, takže skládání netrvá tak dlouho.

Usedáme do lodě a jednu plnou loď táhneme za sebou. Výkon, který jsem předvedl  by  byl hodný našeho veslaře Synka.

Konečně jsme na našem místečku ,  jelikož je zataženo a občas se ozve i burácení hromů tak začínáme  budovat  bivy .Rychle zaklízíme všechny věci do bivaku.

Tak teď jsou na řadě pruty a všechny naše potřebné věcičky na obelstění našich kapřích kamarádů. Mirek dává dohromady krmení a echolot.

Mirek vyráží na vodu osondovat místo lovu a trošku podstrojit naším kapříkům.

Já mám  mezi tím nachystané pruty i z montážemi, samozřejmě z mojí oblíbenou návnadou.Mirek se vrací a nevypadá vůbec optimisticky . Už první den si myslí, že nebude ani pípnutí .Já samozřejmě nevzdávám nic bez boje a proto vyrážím na vodu .Asi po hodině se ozve pípák a ne a ne se zastavit , zdolávám první rybu této úspěšné výpravy.Ale abych  nepředbíhal .Kapr byl v plné kondici a krásně jsem si užil první  zdolávačku. Do půlnoci se mi pípák rozezněl  ještě pětkrát. Takže maximální spokojenost . Mirek neměl jediný potah. Ráno vstáváme a vypadá do na déšť rychle pokládáme montáže a čekáme na první záběr.Záběr přichází zanedlouho a i Mirkovi po necelých 24 hodinách se rozezněl pípák.  Nevím co se tak rychle změnilo, ale záběry měl teď jen Mirek a já nic, ale to je rybařina jelikož chytáme jako tým tak i ryba vytažená sparingpartnerem nás těší .

Tato výprava byla opravdu vydařená, za necelé tři  dni lovu vytaženo 19 kaprů v rozmezí 64 až 78cm a největší váhou 10+ raritou byl kapr, který měřil pouhých 59cm a vážil 7,5 kg .Kapři byly ve výborné kondici takže souboje byly fajn.

Až na naše oblíbené počasí kdy nám pršelo od soboty do neděle skoro v tahu a pár ztracených kaprů hodnotím tuto výpravu na  1 z hvězdičkou.

Za Revival carp Team  zdraví  Ali.

Petrův Zdar