Výprava na "ASUAN"

02.06.2009 19:02

Tak je tady PÁTEK  a všichni od rána netrpělivě čekáme na konec pracovní doby ,abychom naházeli vybavení  do auta a vyrazili na první letošní celovíkendovou výpravu za našima šupinatýma kamarádama. STORMweb team je už na místě od rána a hlásí pár menších kaprů. Počasí nevypadá moc přívětivě,ale to nám nevadí a plni očekávání vyrážíme kolem čtvrté odpolední k nedaleké nově otevřené soukromé vodě.

Jedná se o soukromou  vodu na Vysočině obhospodařovanou rybářským spolkem Mladoňovice (https://www.rybari-mladonovice.unas.cz/index.html). Nádrž se jmenuje ASUAN a její rozloha je 7 hektarů. Hlavní obsádkou nádrže je kapr o váze až 12kg. Doplňkovou rybou je amur a cejn.

Po příjezdu k dané lokalitě jsme nadšeni z rozlohy vody a členitosti břehů. Avšak na obzoru mraky věští déšť tak neotálíme a rychle stavíme tábor. Oba členové STORM teamu podávají informace, já a Jarda pomalu chystáme vše co je potřeba k zahájení lovu.V podvečer se k Nám ještě připojuje Tomasson.

 

Jako taktiku na místní nenasyty, kteří ještě neokusily  boilie jsme zvolili krmení převážně složené z partiklů a šrotů. Na háček jsme dali podvázanou  kukuřici a skoro každý druhým prutem testoval různé druhy boilie. Víkend, navzdory nepříznivému  počasí  probíhal v klidném a pohodovém duchu. Každý si chytil několik kapříků , kteří byli na svoji velikost mnohdy až neuvěřitelně bojovní. 

Záběry přicházely spolehlivě vždy po zakrmení,  kdy se na krmném místě objevila  spousta  bublin od krmících se ryb. Nejčastěji jsme lovili ryby kolem 50cm, několik kusů kolem 60 a zhruba šest ryb od 70 do 75cm.

Suma sumárum celkem jsme ulovili v pěti lidech kolem 50 ryb za 48 hodin lovu. Výprava se opravdu povedla. Otestovali jsme novou vodu a obkoukali spousty triků od STORM teamu, který má více zkušeností. Přístup majitelů byl příjemný,avšak ještě je čeká dlouhá cesta než se dostane voda do podvědomí rybářů a než vychytají provozní řád tak, aby tato voda mohla nabízet pořád krásné a bojovné ryby.

 

Více fotografií najdete v Naší  fotogalerii.